casco kötési folyamat

A CASCO biztosítás megkötésének folyamata a CLB weboldalán

Casco kalkulátorunk segítségével néhány perc alatt, online megkötheti casco biztosítását.

Jelenleg kalkulátorunk 12 biztosító díját számolja ki az Ön által előzetesen megadott adatok alapján. Ahhoz, hogy a kiszámolt díjak pontosak legyenek, Önnek is pontos adatokat szükséges megadnia!
A CLB online casco kalkulátorának használata:

Az adatok megadása során a megfogalmazott kérdéseket figyelmesen olvassa el, mert a pontatlan adatok befolyásolhatják a díjszámítás eredményét! A kérdések mellett található casco help ikon segítséget nyújt a kérdés helyes értelmezéséhez.

casco kötés első lépésElső lépésben alapadatokat kérünk be, amely a gépjármű fajtájára, rendszámára, a biztosítani kívánt gépjármű tulajdonszerzésére vonatkozik. Ezt követi az üzembentartó adatainak megadása, amelyet egy CLB beazonosítás követ. Ennek keretében kérjük be a szerződő személyigazolvány számát, hogy biztosan megállapíthassuk az eddig megadott adatok alapján, hogy Ön jelenleg CLB ügyfél-e. Amennyiben igen, megkönnyítjük a casco biztosítás kötés folyamatát, mivel minden rendelkezésünkre álló adatot feltöltünk a kalkulátorba Ön helyett. Amennyiben Ön CLB ügyfél, bármely biztosítását a CLB ügyfélkapun keresztül újraszámolhatja és megkötheti egy egyszerűsített kalkulátoron keresztül.
casco kötés második lépésA második lépésben a gépjárműve adatait kérjük be. Ennek a kérdéskörnek a keretében kell úgynevezett EUROTAX pontossággal beazonosítanunk gépjárművét. Ehhez számos adatot kell bekérnünk Öntől a gépjárművéről (gyártás időpontja, gyártmány, típus, hengerűrtartalom, KW stb).
A beazonosítás legnehezebb része a pontos kivitel kiválasztása, amelyben casco kalkulátorunk természetesen segít. Felsoroljuk tehát, hogy milyen lehetőségek vannak a korábban megadott adatok alapján. Elképzelhető, hogy az Önével egyező típusú gépjármű számos, eltérő felszereltséggel került a magyarországi autó piacra, ezért kérjük, a választásnál mindig legyen nagyon körültekintő, mert az a casco díjat nagyban befolyásolja!      

Amennyiben "Lim/5" kifejezést lát, akkor az a casco kalkulátorunkban
5 ajtós limuzin kivitelt jelent, míg ha "Lim/"3 kivitelt lát, az a 3
ajtós limuzin kivitelt jelent. Kombi gépjárművek esetén ez
"Kombi/5-ként" jelenik meg. 

Példa az Eurotax szerinti beazonosításra:
TOYOTA (J) Yaris 1.3 Sol AC (Lim/5)
Meghajtása: benzin
Hengerűrtartalma: 1296 cm3
Teljesítmény: 64 kW (87 LE)
Szállítható személyek száma: 5 fő
Saját tömege:1010 kg
Összes tömege:1480 kg

 
casco kötés harmadik lépésA következő oldalon a gépjárműben található széria tartozékok kerülnek felsorolásra. Itt Önnek nincs más dolga, mint ellenőrizni, hogy valóban tartozékai a felsoroltak gépjárművének. Itt például ilyeneket találhat:
5-fokozatú mechanikus sebességváltómű
Blokkolásgátló (ABS)
El. áll., fűthető külső visszapillantó tükör (2 db) stb        

Az extra tartozékokat azonban az EUROTAX beazonosítás ellenére sem tudhatjuk, hiszen az Ön egyedi igényei alapján kérhetett autójába például xenon fényszórót.
Az extra tartozékokat egy felsorolásból választhatja ki.
Ezek szintén befolyásolják a casco díját, ezért fontos, hogy pontosan kerüljenek megjelölésre. A casco díján felül még azért is fontos az extra tartozékok felsorolása, mert amit itt nem jelöl meg, az nem kerül bele a biztosítandó tételek közé!

casco kötés negyedik lépésA 4. lépésben a gépjárműve egyéb adataira van szükség, úgy, mint forgalomba helyezés helye és ideje, kilométer óra állása, éves futásteljesítmény stb. Ennél a lépésnél kérdezzük meg, hogy a biztosítani kívánt gépjármű finanszírozott-e.
Fontos tudnia, hogy finanszírozója előírhatja a casco biztosítás meglétét, amely esetben a casco biztosítási szerződésében kedvezményezettként a finanszírozót kell megjelölni.
 
casco kötés ötödik lépésEzután következik a tulajdonos adatainak megadása. A casco díjszámításhoz még nincs szükség csak néhány alapadat megadására, ezért ezen az oldalon még felteszünk néhány további kérdést a kötelező biztosításáról és ha volt, akkor korábbi casco biztosításáról.
Amennyiben kötelező biztosítása és casco-ja is azonos biztosítóhoz kerül, úgy további kedvezményeket érhet el!
casco kötés hatodik lépésAz díj összehasonlító oldal előtti utolsó kérdéssor, az elérhető kedvezményeket mutatja meg. Érdemes figyelmesen végigolvasni a lehetőségeket, mivel 20-30%-os kedvezménytől eshet el, egy pontatlan kitöltés miatt!
casco kötés hetedik lépésEredményoldal, avagy megjelenik 12 biztosító casco díja. Ezt az oldalt és magát a teljes felületet eredményoldalnak nevezzük!        

A CLB eredményoldala talán első ránézésre bonyolult, de rövid időn belül hamar meglátja, hogy felépítése logikus, és interaktív. Az eredményoldal alapvető működési elve egy "webshophoz" hasonlítható, ahol kosárba teszi a látogató az általa kiválasztott terméket/termékeket és a végén egyben megrendeli. Jelen esetben a casco biztosítás internetes vásárlásáról van szó. Így hát az oldal felső részébe találhatja meg kosarát, amelybe kötelező és casco oszlopokat talál. Amíg semmilyen terméket nem választott, addig a kosár tartalma üres. Mindkét oszlopban egy-egy sárága nyíl vezeti a tekintetét kicsit lejjebb a biztosítók listájához és a hozzájuk tartozó díjakhoz. Nincs más dolga, mint választani! Alap esetben, kalkulátorunk díjak alapján határozza meg a sorrendet, tehát a legfelső sorban a legolcsóbb casco díjat kínáló biztosító jelenik meg, míg legalul, a legdrágább.

Amennyiben Ön inkább a biztosítók neve alapján sorrendezné a díjakat, mivel van kedvenc biztosítója és elsőre nem találja a listában, úgy az "Biztosító" oszlopban látható casco motor sorba rendezés ikonra kattintson. Ezt az ikont az összes többi oszlopnál megtalálja, azonos funkcióval.

Casco esetén az egyik legfontosabb díjat befolyásoló tényező az önrész mértéke.
Az önrész kiválasztása az eredményoldalon egy úgynevezett csúszka segítségével történik. A kis piros háromszöget egerével megfoghatja és jobbra-balra mozgatva különböző helyen megállítva különböző mértékű önrészt választhat, pl 10%, de minimum 100.000 Ft.

Fontos még az Önrész választó feletti díjfizetési mód és gyakoriság választó. Itt a negyedéves, féléves, éves díjfizetési gyakoriságokat, illetve a postai csekkes, átutalásos, vagy inkasszós fizetési módokat választhatja.

Ha megtalálta a megfelelő önrészt és díjfizetést is kiválasztotta, akkor a választott biztosító díjára kattintva a kosarába teheti a casco biztosítást. Ha a kosár ikonra kattint, akkor is ugyanez történik. Mindkét esetben megjelenik egy nagy vörös pipa a casco oszlopban és villogni kezd a jobb felső sarokban a casco megkötéséhez szükséges gomb "Megkötöm" felirattal.

Ha meggondolja magát és mégis inkább másik biztosító másik casco-ját választaná, akkor több módon is kiveheti kosarából a casco terméket.
1, még egyszer kattint a kosárra, vagy a díjra.
2, a kosarában, a lap tetején, a nagy piros pipára kattint
3, egyszerűen rákattint a másik casco díjára, vagy a kosarára.
Az eredményoldalon még számos kényelmi funkciót is igénybe vehet. Elmentheti díjszámítását, ami azt jelenti, hogy ha most nem, csak néhány nap múlva tervezi megkötni casco-ját, úgy az eddig megadott adatokat nem kell újra megadni, mert casco kalkulátorunk megjegyzi és feltölti Önnek előre.

A mentés tényéről egy e-mailt küldünk, amelyben megkapja azt a linket is, amivel meghívhatja újra a CLB casco kalkulátorát, a már feltöltött adatokkal. Az eredményoldalt ki is nyomtathatja, hogy később is meglegyen Önnek.

casco kötés nyolcadik lépésAz eredményoldalt követően, amikor Önnek már megvan a kiválasztott casco terméke, pontosítania kell adatait. Ezekhez az adatokhoz már elképzelhető, hogy szüksége lesz a forgalmijára, személyigazolványára és a jogosítványára.
Először a gépjárműadatok következnek, alvázszám, motorszám stb. megadás, a gépjármű jelenlegi sérüléseinek leírása (amennyiben van).
casco kötés kilencedik lépésA gépjármű tulajdonos adatai következnek 9. lépésben, amelyek leginkább személyes adatok és mindenki könnyedén kitöltheti. Fontos, hogy az elérhetőségeit mindig figyelmesen adja meg, hiszen a későbbiekben az itt megadott e-mail címre küldjük visszaigazoló leveinket és minden jövőbeli kapcsolatfelvételt ezen keresztül kezdeményezünk!
casco kötés tizedik lépésEnnél a lépésnél a korábbi, vagy jelenlegi casco biztosításának részletire kell rákérdeznünk. Évfordulós casco kötés esetén előzmény szerződését a biztosítási évforduló előtt minimum 30 nappal Önnek kell felmondania jelenlegi biztosítójánál.
casco kötés tizenegyedik lépésAz utolsó előtti oldal, ahol ellenőriznie kell az eddig megadott adatokat egy úgynevezett ajánlati kép segítségével és egy rövid nyilatkozatot kell tennie. Itt választhat, hogy Ön nyomtatja-e ki a casco megkötéséhez szükséges nyomtatványokat, vagy kéri, hogy a CLB postázza ki a megadott címre azokat, illetve egy rövid regisztrációra feltétlenül szükség van.        

Ezzel hozzáférést biztosítunk a CLB ügyfélkapuhoz, amelynek fontosságáról már korábban írtunk. A tovább gomb megnyomásához a 12. lépésben már csak annyit kérünk Öntől, hogy ha elégedett volt szolgáltatásunkkal, akkor ajánlja azt ismerőseinek egy automatikusan generálható e-mailen keresztül, vagy ossza meg élményét a Facebook és/vagy a Google+ közösségi oldalak segítségével.

Vissza a lap tetejéreCasco biztosítás kalkulátor >>