Casco biztosítás

Hasznos tanácsok a casco biztosításhoz

Soha ne tartsa a gépjárműben

  • a forgalmi engedélyt, törzskönyvet, szerviz könyvet, személyes iratokat,
  • a gépjármű pótkulcsát,
  • a riasztó, vagy indításgátló tartalékvezérlőjét...

...mivel ezeket a gépkocsi ellopása esetén a biztosító kárszakértőjének köteles átadni és ezek hiánya a kár elutasítását vonhatja maga után!

Bejelentési kötelezettség

A gépkocsi indítókulcsának elveszését, bármilyen okból történő zárcserét, a biztonságtechnikai berendezések cseréjét, bővítését haladéktalanul jelentse be a biztosítónak!

Használt gépkocsi vásárlás

Használt gépkocsi vásárlásakor az előző tulajdonostól próbálja megtudni, hogy a gépkocsi felszereltségéből mik az utólag, extra tartozékként beszerelt alkatrészek (pl. légkondicionáló, különleges keréktárcsa, elektroakusztika, stb.)! Ez azért fontos, mert a szériafelszereltség az alapdíjban biztosított, míg az extrafelszereltségre csak külön díj megfizetése esetén nyújt szolgáltatást a biztosító.

Számlák, tanusítványok

A gépkocsiban lévő védelmi rendszerekről (riasztó, indításgátló, stb.) - amennyiben nem a gyári szériafelszereltség része - őrizze meg a számlát, vagy tanúsítványt, mert lopáskár esetén a biztosító kérheti. Ha mindez nem áll rendelkezésére, szerezzen be egy szakszervizben igazolást a gépjárműben található védelmi rendszerekről, mely tartalmazza a rendszer működőképességét és működési mechanizmusát (pl. riasztó: ugrókódos, nyitás és törésérzékelő, emelésérzékelő, védi az utasteret stb.)

Kármentes évek

Új casco kötése esetén amennyiben korábban is rendelkezett ilyen szerződéssel és nem vette igénybe szolgáltatásait, kérjen igazolást a kármentes évekről, mert ez jelentős kedvezményt jelenthet!

Védelmi rendszerek

Az utólag beépített védelmi rendszereknél csak a MABISZ által megfelelőnek minősített eszközök fogadhatók el.

Vissza a lap tetejéreCasco biztosítás kalkulátor >>